Stiven Spilberg otkrio drugi najbolji film o holokaustu nakon Šindlerove liste

Izvor: B92, 24.Feb.2024, 20:20

Stiven Spilberg otkrio drugi najbolji film o holokaustu nakon "Šindlerove liste"

Režiser Stiven Spilberg, nazvao je film "Zona interesa" "najboljim filmom o holokaustu, posle njegovog ostvarenja "Šindlerova lista".

"Zona interes je najbolji film o holokaustu koji sam video od svog vlastitog. Radi mnogo dobrog posla u podizanju svesti, posebno o banalnosti zla", rekao je za The Hollywood Reporter.

Napisan i režiran od strane Džonatana Glejzera, "Zona interesa" je nominovana za "Najbolji film" na nadolazećim Oskarima 10. marta.

Film >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se oslanja na istoimeni roman Martina Amisa iz 2014. godine, a priča o nacističkom komandantu Rudolfu Hesu, kojeg tumači Kristijan Fridel, koji teži izgradnji savršenog života sa svojom suprugom, u kući pored koncentracionog logora Aušvic u okupiranoj Poljskoj.

Podsećamo, Spilbergova drama "Šindlerova lista" smtra se najuspešnijim filmom o holokaustu koji je ikada napravljen, a osvojio je sedam Oskara na 66. ceremoniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.