Stefan Arsenijević na festivalu u Antaliji

Izvor: S media, 07.Okt.2011, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefan Arsenijević na festivalu u Antaliji

Mladi beogradski reditelj Stefan Arsenijević naći će se na filmskom festivalu u Antaliji, sa jednom od priča u omnibusu "Istanbul: ne zaboravi me".

Omnibus "Istanbul: ne zaboravi me", u kojem jednu od priča potpisuje srpski reditelj Stefan Arsenijević, uvršten je u takmičarski program 48. Internacionalnog festivala u Antaliji koji se održava od 8. do 14. oktobra.

U Arsenijevićevoj priči glavne uloge tumače Mira Furlan i Svetozar >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Cvetković.

Oni igraju bračni par na odmoru u Istanbulu. Kada se glavna junakinja slučajno izgubi u uličicama punim ljudi, neočekivano ugleda osobu za koju je verovala da ju je davno zauvek izgubila.

Džordž Kluni otvorio festival u Veneciji

Enio Morikone predsednik žirija festivala u Rimu

Filmske legende na festivalu u Veneciji (VIDEO)

Omnibus "Istanbul: ne zaboravi me" nastao je u okviru projekta "Istanbul- prestonica kulture Evrope 2010", kada je šest međunarodno afirmisanih reditelja pozvano da snime svoje priče inspirisane gradom na Bosforu.

Pored Arsenijevića, u omnibusu učestvuju dobitnik Zlatnog globusa i nominacije za Oskara Hani Abu-Asad ("Raj sada"), kanski laureat Aida Begić ("Snijeg"), Erik Nazarian ("Plavi čas"), dobitnik roterdamskog "Zlatnog tigra" Omar Šargavi ("Idi u miru, Džamal") i Sterios Niziris ("O kuvarima i bogovima").

"Istanbul: ne zaboravi me" je svetsku premijeru imao u julu na festivalu u Sarajevu, gde se našao na listi 10 najboljih igranih filmova po glasovima publike.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Omnibus "Istanbul" u Antaliji

Izvor: B92, 07.Okt.2011

Omnibus "Istanbul: ne zaboravi me", u kojem jednu od priča potpisuje srpski reditelj Stefan Arsenijević, uvršten je u takmičarski program 48. Internacionalnog festivala u Antaliji koji se održava od 8. do 14. oktobra, saopštila je danas filmska kuća "Art&Popcorn"...U Arsenijevićevoj priči...

Nastavak na B92...

Arsenijevićev Istanbul u Antaliji

Izvor: Glas javnosti, 08.Okt.2011, 07:11

BEOGRAD - Omnibus "Istanbul: Ne zaboravi me", u kojem jednu od priča potpisuje srpski reditelj Stefan Arsenijević, uvršten je u takmičarski program 48. Internacionalnog festivala u Antaliji koji se održava od 8. do 14. oktobra...U Arsenijevićevoj priči glavne uloge tumače Mira Furlan i Svetozar...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.