Film Stefana Arsenijevića na festivalu u Antaliji

Izvor: Blic, 07.Okt.2011, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film Stefana Arsenijevića na festivalu u Antaliji

Međunarodni omnibus film „Istanbul: ne zaboravi me“ u kojem jednu od priča potpisuje reditelj Stefan Arsenijević uvršten je u takmičarski program 48. Internacionalnog festivala u Antaliji koji se održava od 8. do 14. oktobra.

U Arsenijevićevoj priči glavne uloge tumače Mira Furlan i Svetozar Cvetković. Oni igraju bračni par na odmoru u Istanbulu. Kada se glavna junakinja slučajno izgubi u uličicama punim ljudi, neočekivano ugleda osobu za koju je verovala da ju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je davno zauvek izgubila.

Omnibus „Istanbul: ne zaboravi me" nastao je u okviru projekta Istanbul – prestonica kulture Evrope 2010, kada je šest međunarodno afirmisanih reditelja pozvano da snimi svoje priče inspirisane gradom na Bosforu. Pored Arsenijevića, u omnibusu su dobitnik Zlatnog globusa i nominacije za Oskara Hani Abu-Asad („Raj sada"), kanski laureat Aida Begić („Snijeg"), Erik Nazarian („Plavi čas"), dobitnik Roterdamskog Zlatnog tigra Omar Šargavi („Idi u miru, Džamal") i Sterios Niziris („O kuvarima i bogovima").

„Istanbul: ne zaboravi me" je međunarodnu premijeru imao u julu na festivalu u Sarajevu, gde se našao na listi 10 najboljih igranih filmova po glasovima publike.

Povezane vesti: Dobitnik "Cezara" za najbolji film na Festu 4. marta Stefan Arsenijević u Turskoj snimio omnibus "Istanbul..." Stefan Arsenijević završio snimanje filma u Istanbulu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.