Srpski plesači prvi na takmičenju u Sankt Petersburgu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski plesači prvi na takmičenju u Sankt Petersburgu

SANKT PETERSBURG - Braneći boje Srbije na plesnom takmičenju u Sankt Petersburgu srpski takmičari Dušan Dragović i Ekaterina Romaškin osvojili su prvo mesto u kategoriji do 21. godine.

Na takmičenju je učestvovalo 30 parova iz 12 zemalja.

Naši takmičari su i u kategoriji amatera osvojili nagradu, kao trećeplasirani par, a u tom nadmetanju nastupilo je 50 plesača iz 15 zemalja.

Dragović i Romaškin su drugi put trijumfovali u poslednjih mesec dana. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Na Svetskom prvenstvu u Parizu, koje se održno početkom decembra, Dušan i Ekaterina su, takođe, pobedili u kategoriji do 21. godine, a u starijoj kategoriji su uspeli da uđu u finale.

Trijumf u Rusiji mladi plesači smatraju velikim uspehom, budući da su u takmičarima iz Italije, Ukrajine i Rusije imali veliku konkurenciju. Od kad su u oktobru počeli da plešu zajedno, Dušan i Ekaterina su nizali samo uspehe.

Na takmičenju "Internešenel", koje je oktobra održano u Londonu, boreći se sa 200 parova iz celog sveta, osvojili su treće mesto. Isti uspeh ponovili su novembra na "Asenu" u Holandiji, u konkurenciji 60 parova. Zasluge pripisuju mnogim satima vežbanja, ali i velikim odricanjima.

Sledeće veliko takmičenje za koje se Dušan i Ekaterina spremaju je "UK", jedno od najznačajnijih takmičenja u plesu, koje će se održti u Londonu 20. junuara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Prvo mesto za srpske plesače

Izvor: RTS, 15.Dec.2008

Braneći boje Srbije na plesnom takmičenju u Sankt Peterburgu srpski takmičari Dušan Dragović i Ekaterina Romaškin osvojili su prvo mesto u kategoriji do 21. godine. ..Na takmičenju je učestvovalo 30 parova iz 12 zemalja...Naši takmičari su i u kategoriji amatera osvojili nagradu, kao trećeplasirani...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.