Srpski klarinetista počasni član Evropske asocijacije

Izvor: B92, 02.Mar.2016, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski klarinetista počasni član Evropske asocijacije

Profesor, klarinetista Milenko Stefanović dobitnik je najprestižnijeg evropskog priznanja - proglašen je počasnim članom Evropske klarinetističke asocijacije, saopštio je danas Fakultet muzičke umetnosti.

Priznanje, koje predstavlja ekvivalent našoj Nagradi za životno delo, Stefanoviću je u Beogradu dodelio Stephan Vermerš, predsednik Evropske klarinetističke asocijacije i član Borda direktora Međunarodne klarinetističke asocijacije, navedeno je u saopštenju. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Milenko Stefanović je bio dugogodišnji prvi klarinetista Beogradske filharmonije, solista, profesor klarineta na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i Fakultetu umetnosti u Prištini, prorektor Univerziteta umetnosti u Beogradu, predsednik Udruženja muzičkih umetnika Srbije.

Njegovi bivši studenti zauzimaju značajna mesta kao izvodjači i pedagozi u muzičkom životu Srbije, a mnogi su ostvarili uspešne karijere i u inostranstvu.

Stefanović je dobitnik mnogobrojnih nagrada u bivšoj Jugoslaviji, kao i nagrada na međunarodnim takmičenjima u Moskvi, Minhenu, Ženevi i Pragu. Godine 2010. Udruženje muzičkih umetnika Srbije dodelilo mu je Nagradu za životno delo.

Bord direktora Evropske klarinetističke asocijacije, koji čine muzičari iz Belgije, Velike Britanije, Italije, Nemačke, Poljske, Portugalije, Holandije, Švajcarske i Španije, jednoglasno je odlučio da Stefanoviću dodeli svoje najznačajnije priznanje.

Time je profesor Milenko Stefanović postao tek drugi klarinetista u istoriji koji je proglašen počasnim članom Evropske klarinetističke asocijacije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.