Sprema se domaća adaptacija popularnog italijanskog filma

Izvor: B92, 19.Jan.2024, 22:37

Sprema se domaća adaptacija popularnog italijanskog filma

Popularno filmsko ostvarenje italijanskog reditelja Paola Đenovezea ''Potpuni stranci'' (''Perfetti Sconosciuti'') dobiće verziju koja će biti namenjena publici sa prostora ex-YU, najavili producenti.

Prava za rimejk italijanskog filma otkupila je producentska kuća, koja stoji iza filmova ''Leto kada sam naučila da letim'' i ''Oaza'', Sense Production iz Beograda.

Reditelj našeg filma baziranog na ovoj priči biće Vladimir Tagić, jedan od kreatora hit serije ''Jutro >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će promeniti sve'' i reditelj filma ''Yugo Florida'' čije je snimanje nedavno završeno.

Scenario piše Maja Pelević, poznata po već pomenutoj RTS-ovoj seriji ''Jutro'' i seriji ''Popadija'', ali i po dugoj listi izuzetnih drama, poput ''Pomorandžine kore'' i ''Sveta bez žena''. Producenti filma su Nina Seničar, kojoj će, uz bogato iskustvo ispred kamere, ovo biti producentski prvenac, i Milan Stojanović, producent filmova ''Leto kada sam naučila da letim'' i ''Oaza'' i serije ''Područje bez signala''.

Zahvaljujući univerzalnoj i aktuelnoj temi, ovaj italijanski film iz 2016. godine postigao je veliki uspeh na domaćem i na međunarodnom planu, a sa više od trideset različitih zemalja u kojima je adaptiran upisao se u Ginisovu knjigu rekorda.

Najskorija, američka adaptacija je trenutno u postprodukciji. Priča filma prati grupu prijatelja, koji se, kako bi dokazali bliskost i da nemaju šta da kriju jedni od drugih, upuštaju u naizgled bezazlenu igru.

Svako od njih u toku večere na uvid stavlja sve svoje tekstualne poruke i pozive, a ovo, kao što se i da očekivati, ne prolazi bez posledica. U ulogama dobrih prijatelja, odnosno potpunih stranaca naći će se glumci iz Srbije i regiona. Projekat je u fazi pripreme a snimanje je planirano za početak 2025. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.