Izvor: N1 televizija, 28.Jul.2021, 16:47

Spor oko Miroslavljevog jevanđelja – Gojković o falsifikatu, izdavač odgovara

Izdavač Veljko Topalović izjavio je da Ministartvo kulture i informisanja bez argumenata osporava vrednost njegovog fototipskog izdanja Miroslavljevog jevanđelja, i najavio "pravnu akciju" zbog toga. Ministarstvo kulture i informisanja odbacilo je prethodno tvrdnje izdavača Veljka Topalovića, iznete u Otvorenom pismu koje je on uputio ministarki Maji Gojković. Povod za to pismo je njena izjava nakon potpisivanja Sporazuma o digitalizaciji Miroslavljevog jevanđelja, da se „u Srbiji pre otprilike 30 godina pojavio falsifikat“ i da će „ovo biti pravi način da se spreči prodaja jednog lošeg falsifikata za ogroman novac“.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Izdavač odbacio ocene ministarke kulture Srbije, traži da se Miroslavljevo jevanđelje poveri Crkvi

Izvor: Danas, 28.Jul.2021

Izdavač Veljko Topalović izjavio je danas da Ministartvo kulture i informisanja bez argumenata osporava vrednost njegovog fototipskog izdanja Miroslavljevog jevanđelja, i najavio "pravnu akciju" zbog toga.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.