Spajk Li snima novi film

Izvor: Blic, 18.Jun.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spajk Li snima novi film

Američki režiser Spajk Li biće režiser i koscenarista filma "Time Traveler", adaptacije memoara Ronalda Maleta, jednog od prvih Afroamerikanaca koji su postali doktori nauka teorijske fizike.

Li je prava na knjigu "Time Traveler: A Scientist's Personal Mission to Make Time Travel a Reality" kupio sopstvenim novcem i na projektu radi sa svojom kompanijom Forty Acres & A Mule Filmworks, piše dnevnik "Varajeti".

Malet, koji je knjigu napisao sa Brusom Hendersonom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << opisuje svoj uspon od siromaštva do visokog obrazovanja i karijere naučnika, uz tehničke podatke o onome što zamišlja kao mašinu za putovanje kroz vreme. Izum takve mašine Maletova je opsesija od očeve smrti, kada je imao deset godina. Njegova ideja u to vreme bila je da otputuje unazad kroz vreme i spasi svog oca.

Li je memoare nazvao "fantastičnom pričom iz mnogo uglova i sagom oca i sina o ljubavi i gubitku".

Spajk Li nedavno je dovršio snimanje filma "Miracle at St. Anna", zasnovanog na romanu o 92. diviziji američke vojske u kojoj su bili samo crnci, zarobljeni u Italiji tokom Drugog svetskog rata. Taj film u bioskope će stići na jesen.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.