Socijalna satira o bogatašima dobitnik Zlatne palme u Kanu VIDEO

Izvor: B92, 29.Maj.2022, 08:40

Socijalna satira o bogatašima dobitnik Zlatne palme u Kanu VIDEO

"Trougao tuge", socijalna satira švedskog reditelja Rubena Ostlunda dobitnik je Zlatne palme 75. filmskog festivala u Kanu. To je drugi put da Ostlund bude nagrađen na jednom od najprestižnijih filmskih festivala.

Pobednički film sa Vudijem Harelsonom je pozdravljen osmominutnom ovacijom.

Film Rubena Ostlunda prati bogataše na luksuznom krstarenju. Brod se, međutim, u jednom trenutku nasuče na pusto ostrvo, te su putnici suočeni sa novom realnošću u kojoj njihov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novac ne vredi ništa.

Korejska zvezda Song Kang-Ho osvojio je nagradu za najboljeg glumca za ulogu u filmu "Broker" o korejskoj porodici koja traži dom za napuštenu bebu.

"Želeo bih da se zahvalim svima onima koji cene korejsku kinematografiju", rekao je Song, koji je takođe glumio u filmu "Parazit", koji je osvojio Zlatnu palmu u Kanu pre tri godine.

Nagrada za najbolju glumicu pripala je Zar Amir Ebrahimi za ulogu novinarke u Ali Abasijevom "Svetom pauku", trileru o serijskom ubici koji cilja seksualne radnice u iranskom verskom gradu Mašhadu.

Reditelj Tarik Saleh, osvojio je nagradu za najbolji scenario u Kanu za triler "Dečak sa neba".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.