Socijalna satira o bogatašima dobitnik Zlatne palme u Kanu VIDEO

"Trougao tuge", socijalna satira švedskog reditelja Rubena Ostlunda dobitnik je Zlatne palme 75. filmskog festivala u Kanu. To je drugi put da Ostlund bude nagrađen na jednom od najprestižnijih filmskih festivala.

Kultura

Izvor: RTS

Nedelja, 29.05.2022.

08:28

Socijalna satira o bogatašima dobitnik Zlatne palme u Kanu VIDEO
Foto: Profimedia

Pobednički film sa Vudijem Harelsonom je pozdravljen osmominutnom ovacijom.

Film Rubena Ostlunda prati bogataše na luksuznom krstarenju. Brod se, međutim, u jednom trenutku nasuče na pusto ostrvo, te su putnici suočeni sa novom realnošću u kojoj njihov novac ne vredi ništa.
Foto: Profimedia
Korejska zvezda Song Kang-Ho osvojio je nagradu za najboljeg glumca za ulogu u filmu "Broker" o korejskoj porodici koja traži dom za napuštenu bebu.

"Želeo bih da se zahvalim svima onima koji cene korejsku kinematografiju", rekao je Song, koji je takođe glumio u filmu "Parazit", koji je osvojio Zlatnu palmu u Kanu pre tri godine.
Foto: Profimedia
Nagrada za najbolju glumicu pripala je Zar Amir Ebrahimi za ulogu novinarke u Ali Abasijevom "Svetom pauku", trileru o serijskom ubici koji cilja seksualne radnice u iranskom verskom gradu Mašhadu.

Reditelj Tarik Saleh, osvojio je nagradu za najbolji scenario u Kanu za triler "Dečak sa neba".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: