Snimanje serije i filma po romanu Vuka Draškovića o kralju Aleksandru I Karađorđeviću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2020, 08:41

Snimanje serije i filma po romanu Vuka Draškovića o kralju Aleksandru I Karađorđeviću

Junajted grupa (UG) saopštila je da je danas u Belom dvoru počelo snimanje serije i filma "Kralj" u režiji Zdravka Šotre, a po romanu Vuka Draškovića o kralju Aleksandru I Karađorđeviću.

Serija od 15 epizoda, prema kojoj će nastati i film, radi se u originalnoj produkciji UG , a reč je o filmskoj biografiji kralja Aleksandra I Karađorđevića, ekranizaciji romana “Aleksandar od Jugoslavije” Vuka Draškovića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Zbog vanrednog stanja usled pandemije koronavirusa, prva klapa je odložena za više od dva meseca, dodaje se u saopštenju.

Reditelj i scenarista Zdravko Šotra istakao je da je potrebno ljudima dati informacije o jednom čoveku i događajima o kojima se slabo zna.

"Mislim da će ova serija i film bar donekle povratiti neku sliku o njemu. Ono što je Vuk (Drašković) dao za ovaj projekat nije nikakva glorifikacija Aleksandra, on je prikazan kao čovek sa svim svojim slabostima i vrlinama koje je imao”, dodao je Šotra.

Vuk Drašković, autor romana po kojem je pisana serija, prisustvovao je početku snimanja i istakao da se scenario najvernije što može drži knjige.

"Aleksandar je, po mom uverenju, najveći državnik i vojskovođa u istoriji srpskog naroda, a istovremeno najomrznutiji i najoklevetaniji. Njega danas razapinju na stub srama, anatemišu ga zato što je stvorio Jugoslaviju. Po njima, koji su razbili Jugoslaviju devedestih, trebalo je da stvara Veliku Srbiju”, kaže Drašković.

Kralja Aleksandra tumači Ljubomir Bulajić, a kraljicu Mariju Tamara Aleksić, dok su deo glumačke ekipe i Petar Strugar, Branislav Lečić, Žarko Laušević, Sergej Trifunović, Tanasije Uzunović, Nada Macanković, Nataša Ninković, Nela Mihailović, Danica Maksimović, Anica Dobra i Jelica Sretenović.

Serija će biti snimana na lokacijama u Srbiji, Crnoj Gori i Francuskoj a emitovaće se na televiziji NOVA S, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Serija i film Kralj, Zdravka Šotre prema romanu Vuka Draškovića!

Izvor: Svet plus, 29.Maj.2020

Film i serija "Kralj" Zdravka Šotre nastali su prema romanu "Aleksandar od Jugoslavije" Vuka Draškovića. Na Belom dvoru u Beogradu pala prva klapa! Kralja Aleksandra tumači Ljubomir Bulajić...Kralja Aleksandra tumači Ljubomir Bulajić, a kraljicu Mariju, Tamara Aleksić. Sem njih, oko 130 glumaca...

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.