Slava na Uneskovoj listi nematerijalnog nasleđa

Izvor: Studio B, 27.Nov.2014, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slava na Uneskovoj listi nematerijalnog nasleđa

Porodična slava uvršćena je na Uneskovu Reprezentativnu listu nematerjalnog kulturnog nasledja čovečanstva. To je prvi upis kulturnih dobara iz Srbije na ovu listu.

Odluku o upisu slave doneo je Medjuvladin komitet za zaštitu nematerijalnog kulturnog nasledja. na svom redovnom održanom u sedištu Uneska u Parizu.

„Ulazak na Reprezentativnu listu za Srbiju predstavlja izuzetnu čast i prestiž ali i obavezu da stvori neophodne uslove za očuvanje nemateriajlnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << nasledja na svojoj teritoriji." izjavila je pomoćnica ministra kulture i informisanja Asja Drača Muntean.

Nominaciju slava za upis na listu pripremio je Etnografski muzej u Beogradu.

 

 

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.