Šćepanović/ Zdravković/ Grubanov/ Perić

Izvor: Arte, 25.Apr.2019, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šćepanović/ Zdravković/ Grubanov/ Perić

U petak 3. maja u 19h. otvara se izložba, Šćepanović/ Zdravković/ Grubanov/ Perić. Grupna izložba četiri autora, predstavnika Srbije na Bijenalu u Veneciji tokom protekle decenije obuhvata za ovu priliku odabrane radove - slike velikih formata, fotografske i predmetne instalacije.

Vladislav Šćepanovć (Nikšić, Crna Gora, 1970) diplomirao 1994. na Fakultetu likovnih umetnosti, Cetinje, oblast Slikarstvo. Magistrirao 1997. na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << oblast Zidno slikarstvo, a potom i  doktorirao 2009. godine na interdisciplinarnim doktorskim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu u oblasti Teorije umetnosti i medija. Profesor je na doktorskim studijama FPU i Univerziteta umetnosti u Beogradu. Objavio više naučnih radova u stručnim časopisima i jednu knjigu iz oblasti teorije umetnosti i medija. Pedstavljao je Srbiju na Bijenalu u Veneciji 2017.

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.