Saradnja Exita i Instituta za mir kroz turizam: Svaki posetilac na Tvrđavi je miroljubivi putnik

Izvor: B92, 06.Jul.2023, 11:45

Saradnja Exita i Instituta za mir kroz turizam: Svaki posetilac na Tvrđavi je miroljubivi putnik

Svi posetioci Exita su miroljubivi putnici!

EXIT i Institut za mir kroz turizam su potpisali Sporazum o saradnji i nastavili udruženo svoju osnovnu misiju – promociju mira, pa će svaki posetilac ovogodišnjeg izdanja festivala nositi titulu „miroljubivog putnika". Miroljubivi putnici su, pre svega, zahvalni na prilici da putuju i doživljavaju svet, i posvećeni su toleranciji i uvažavanju drugačijeg.

Svi posetioci Exita koji pristižu u Novi Sad iz više od 120 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemalja i različitih delova sveta, a koji su onlajn kupili ulaznice za ovogodišnje izdanje EXIT festivala, dobiće načela Međunarodnog instituta za mir kroz turizam, koja odlikuju jednog miroljubivog putnika.

Mir počinje od svake osobe, te stoga potvrđujem svoju ličnu odgovornost i posvećenost putovanju otvorenog uma i nežnog srca, prihvatanju sa poštovanjem i zahvalnošću različitosti sa kojima se susrećem, dubokom poštovanju i zaštiti prirodnog okruženja koje podržava ceo živi svet, poštovanju svih kultura koje otkrivam", kredo je miroljubivih putnika.

Miroljubivi putnici osećaju zahvalnosti prema domaćinima na dobrodošlici, pružaju ruke prijateljstva svima koje sretnu, podržavaju turističke usluge koje dele ove stavove, deluju u skladu sa njima i podstiču druge svojim mislima, rečima i postupcima da putuju svetom u miru.

EXIT festival i Institut za mir kroz turizam ovom prilikom apeluju na prestanak svih sukoba i ratova i skreću pažnju na to da kada bi se samo deo budžeta, koji se globalno ulaže u naoružanje, preusmerio u dobre svrhe, čovečanstvo bi vrlo brzo rešilo većinu svojih problema. EXIT od svog nastanka snažno promoviše vrednosti mira, tolerancije i nenasilnog rešavanja konflikata. Mir i nenasilje su osnovni preduslov za evoluciju svesti čovečanstva. Muzika, umetnost i turizam predstavljaju najbolje načine za povezivanje i razumevanje među ljudima i kulturama. EXIT je ponosan na to što već 23 godine kroz sve svoje festivale, projekte i kampanje poput „Tiha balkanska većina", „Share love", „Prvi svetski mir" i mnoge druge aktivno i u kontinuitetu promoviše mir, jedinstvo, toleranciju, ljubav i nenasilje na Balkanu i šire.

IMIT je deo Međunarodnog instituta za mir kroz turizam (International Institute for Peace through Tourism – IIPT), koji je posvećen činjenju turizma prvom svetskom „globalnom industrijom mira", uz uverenje da je svaki putnik potencijalno „ambasador mira".

Osnovni cilj funkcionisanja IMIT-a je bolje razumevanje i saradnja među ljudima i narodima, poboljšavanje kvaliteta životne sredine, zaštita kulturnog nasleđa i, na osnovu toga, stvaranje mirnijeg i održivijeg sveta kroz razvoj turizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Saradnja Exita i Instituta za mir kroz turizam: Svaki posetilac na Petrovaradinskoj tvrđavi je miroljubivi putnik

Izvor: Blic, 06.Jul.2023

Svi posetioci Exita su miroljubivi putnici! EXIT i Institut za mir kroz turizam su potpisali Sporazum o saradnji i nastavili udruženo svoju osnovnu misiju – promociju mira, pa će svaki posetilac ovogodišnjeg izdanja festivala nositi titulu „miroljubivog putnika“. Miroljubivi putnici su, pre...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.