SEKTE, CRNI HUMOR I KAFKA - Marina Abramović preporučuje svojih 6 OMILJENIH KNJIGA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2022, 21:23

SEKTE, CRNI HUMOR I KAFKA - Marina Abramović preporučuje svojih 6 OMILJENIH KNJIGA!

Neobična lista najpoznatije srpske umetnice u svetu!

Marina Abramović, najpoznatija umetnica performansa, preporučila je čitaocima svojih 6 omiljenih knjiga.

"Žižekovi vicevi" - Slavoj Žižek

Iako živim u Americi, moja ljubav prema balkanskom crnom humoru je veća nego ikada - posebno u vremenima današnje političke korektnosti u domenu komedije" - kaže Marina.

"Tajna usmenog znanja tibetanske budističke sekte" - Aleksandra >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Dejvid Nil i Lama Jongden

"Ovo je jedna od mojih omiljenih knjiga svih vremena. Otkrila sam je u svojim ranim dvadesetim godinama i nikada nisam prestala da iz nje učim - smatra Marina.

"Neuobičajna mudrost" - Fritdžof Kapra

"Uvek imamo nešto da naučimo od istinski mudrih ljudi. Ova zbirka razgovora sa ekonomistima, fizičarima, doktorima i antropoloziima je vanvremenska sa odlomcima koji su vredni čitanja iznova i iznova.  Ne mora da se čita od početka do kraja. Zatvorim oči, rasklopim knjigu, ubodem nasumice prstom i pročitam pasus. Bilo koji deo ove knjige može da mi pruži odgovore na najdublja pitanja".

"Crni grof" - Tom Rajs

"Nastala nakon detaljnog istraživanja, ova knjiga nas smešta u svet Tomasa Aleksandra Dime, plemića i vojnika iz Francuske revolucije koji je bio inspiracija njegovom sinu Aleksandru Dimi da napiše "Grofa Monte Krista". Preporučujem!"

"Zamak" - Franc Kafka

"Kafkin nezavršeni roman sadrži mnogobrojne oblike i trenutke razvoja našeg društva. Njegova poruka može da se primeni na politiku i kulturu današnjice."

"Simulakrumi i simulacija" - Žan Bodrijar

"Današnji razvijeni svet je prepun ekrana i projekcija koje zamagljuju razliku između onog što je stvarno i što se predstavlja stvarnim. U ovom trenutku, kada svedočimo razvoju virtuelne realnosti, smatram da Bodrijarov klasik semiotike ima posebnu važnost. Na mene je izvršio ogroman uticaj kao osnova za istraživanje važnih koncepata i etike oko toga kakav će postati naš odnos ka umetnosti i značenju. U budućnosti ćemo sve više posmatrati svet kroz prikaze stvarnosti, koji će postati toliko realistični da naš mozak neće uočavati razliku".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.