SAMO ZA NAJBRŽE: Osvojite karte za crtani „JAKARI I VELIČANSTVENO PERO“

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2021, 14:07

SAMO ZA NAJBRŽE: Osvojite karte za crtani „JAKARI I VELIČANSTVENO PERO“

GLUMAC IVAN MIHAILOVIĆ U UZBUDLJIVOJ AVANTURI "JAKARI I VELIČANSTVENO PERO" ADAPTACIJI ČUVENOG STRIPA JAKARI

Na nedavno održanom 16. KIDS FEST-u, najpoznatijem dečijem filmskom festivalu na ovim prostorima prikazana je sinhronizovana uzbudljiva animacija "Jakari i veličanstveno pero" (Yakari) o neverovatnom dečaku koji spoznaje govor životinja i čini ih svojim prijateljima, a koja je u subotu 9. januara pretpremijerno prikazana u salama domaćih bioskopima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Mladi glumci, domaćoj javnosti već poznati po igranim ostvarenjima, Kristina Kika Jovanović ("Reži") i Ivan Mihailović ("Vojna akademija", "Balkanska međa" i dr.) pozajmili su glasove u ovoj adaptiranoj priči zasnovanoj na poznatom francusko-belgijskom stripu.

- Lik koji tumačim je hrabri i neustrašivi mustang koji postaje Jakarijeva desna ruka, najbolji prijatelj i saborac - rekao je ukratko Mihailović o Malom Gromu, liku koji za našu publiku oživljava svojim glasom.

Krajem šezdesetih godina prošlog veka strip o malom dečaku Jakariju stvorila su dva zaljubljenika u divlju prirodu, Klod Deribupier i Andre Žoban, inače vrsni poznavaoci Sijuksi indijanskog plemena, ispričavši time mnogo zanimljivih priča.

U svojoj dugoj vožnji Jakari je stigao do bioskopskog hita, dok je neko vreme postojao je u vidu popularne dečije televizijske serije.

Rediteljski dvojac Tobi Genkel i Igzavije Đakometi dodali su nove elemente i animiranu verziju "Jakari i veličanstveno pero", sa istaknutom hrabrošću crtanog dečaka, učinili još uzbudljivijom.

Jakari, najmlađi pripadnik Sijuksi indijanskog naroda sam kreće u potragu za Malim Gromom, ponijem za koga kažu da je neukrotiv. Na tom putovanju, na kom se po prvi put u životu nalazi potpuno sam, posećuje ga Veliki orao, totemska životinja koja mu daruje veličanstveno pero, kao i neverovatnu veštinu – da razgovara sa životinjama. Putujući daleko od kuće i zadirući duboko na teritoriju strašnih lovaca, Jakari i Mali Grom započinju veliku avanturu. Ovo putovanje kroz zadivljujuće pejzaže, stvoriće neraskidivo prijateljstvo između Sijuki dečaka i ponija koji trči poput vetra.

- Sinhronizacija je za mene prava glumačka poslastica. Volim bajke i priče za decu. Ovaj rad za mene je kao vremeplov, koji me vraća u period kada sam bio mali - zaključio je glumac Ivan Mihailović.

Tri najbrža čitaoca koja se jave na mejl redakcija@srbijadanas.com dobiće po 2 karte za projekciju u 14:15h u subotu 16.01. u Kombank Dvorani.

Pogledajte trejler za ovaj crtani:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.