Izvor: SEEcult.org, 01.Feb.2020, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rijeka slavljenički i zvanično – Evropska prestonica kulture 2020.

Rijeka je 1. februara zvanično postala Evropska prestonica kulture 2020. godine, uz irski Galvej, a 24-slavljenički program počeo je još u jutarnjim satima na ulicama i trgovima, dok je centralni događaj, nakon svečanog otvaranja u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca, organizovan u večernjim časovima u riječkoj luci.

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Rijeka uz ‘Bella ciao’ na spektakularan način postala Evropska prestonica kulture (VIDEO)

Izvor: Luftika.rs, 02.Feb.2020, 15:02

Izvođenjem „Opere industriale“ u riječkoj luci, u subotu je u Rijeci i zvanično počela godina Evropske prestolnice kulture (EPK).. Pred više hiljada gledalaca, koji su i sami učestvovali u izvedbi, nastupio je veliki broj muzičara koji su svirali kako na klasičnim instrumentima, tako i u...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.