Retrospektiva Milića od Mačve u Galeriji Heksalab

Izvor: Beta, 22.Okt.2014, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Retrospektiva Milića od Mačve u Galeriji Heksalab

BEOGRAD, 22. oktobra 2014. (Beta) - Izložba Milića od Mačve biće otvorena u četvrtak, 23. oktobra, u 19.30 časova u galeriji Hexalab, na Cvetnom trgu, povodom 80 godina od rodjenja jednog od najznačajnijih srpskih slikara druge polovine 20. veka.

Publici na uvid ponudjeno je više od 30 bitnih slika koje najmanje dve decenije nisu izlagane u Beogradu, a izabrana dela predstavljaju samu srž stvaralaštva Milića Stankovića.

Biće izložena dela Posveta prahu Leonida >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Šejke, Invazija, Posledice mitskog prauzroka, Zigurat Univerzalis, Atoski vrtovi i druge slike iz Stankovićevog opusa koje će omogućiti još jednu javnu ocenu tog slikara poetske fantastike.

Milić Stanković rodjen je 26. oktobra 1934. u Mačvanskom Belotiću, paralelno je studirao Arhitektonski fakultet i Akademiju likovnih umetnosti u Beogradu na kojoj je diplomirao 1959. godine. Milić od Mačve preminuo je 2000. u Beogradu. Sahranjen je u Aleji zaslužnih gradjana na beogradskom Novom groblju.

(kaj)

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.