Rekonstrukcija poziva na umetničku akciju Izađi na prozor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2020, 13:32

"Rekonstrukcija" poziva na umetničku akciju Izađi na prozor

Platforma posvećena umetničkim praksama na ulici "Rekonstrukcija", organizatori istoimenog festivala umetnosti na ulici, pozvala je danas umetnike i umetnice, kao i entuzijaste, da se priključe kolektivnoj umetničkoj akciji "Izađi na prozor".

Iz "Rekonstrukcije" pozivaju sve zainteresovane, bez obzira na to da li imaju ranije umetničko iskustvo, da od materijala koje imaju - čaršava, jastučnica, stolnjaka, papira, kartona i slično, naprave svoje radove.

Mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << napraviti crteže, slike, fotografije, prostorne instalacije, skulpture, ispišu pesme, kratke priče i okače ih na svoj prozor ili terasu, žicu za veš ili tresač za tepih i učestvuju u kolektivnoj izložbi radova u jedinom fizičkom javnom prostoru koji nam je sada stalno dostupan.

"Kako su okupljanja i delovanje u javnom prostoru trenutno onemogućeni, građani, građanke, a među njima i umetnici i umetnice, prinuđeni su da najveći deo vremena provode u svojim domovima. Stoga nam pogled kroz prozor u poslednje vreme znači više nego inače, a starijima među nama je danima unazad bio jedini kontakt sa spoljašnjim svetom. To nas je podstaklo da se i sami posvetimo stvaranju, ali i da pozovemo sve koji žele da nam se priključe", poručuju iz "Rekonstrukcije".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.