Reditelj filma “Teret” nagrađen na festivalu u Kini

Izvor: N1 televizija, 18.Okt.2018, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reditelj filma “Teret” nagrađen na festivalu u Kini

Filmski centar Srbije saopštio je da je na Međunarodnom filmskom festivalu "Pritajeni tigar, skriveni zmaj" u kineskom gradu Pingjau, srpski reditelj Ognjen Glavonić osvojio nagradu "Roberto Roselini", koja se dodeljuje najboljem reditelju.

Glavonićev "Teret" je premijerno prikazan na 71. Kanskom filmskom festivalu, u programu "Petnaest dana autora".

Ognjen Glavonić je već nagrađen za režiju ovog filma, i to na festivalu u Košicama, u Slovačkoj.

Glavni >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << glumac Leon Lučev je nagrađen odličjem "Srce Sarajeva" na Filmskom festivalu u Sarajevu, a Teret je nagrađen i na Festivalu "Na kraju sveta" na krajnjem istoku Rusije.

Film je prikazan na festivalima u Vankuveru, Luksemburgu, Bukureštu, Londonu... Domaća premijera će biti održana na predstojećem Festivalu autorskog filma.

"Teret" Ognjena Glavonića u Pingaju premijerno je prikazan na azijskom kontinentu, a uz nagradu "Roberto Roselini" sleduje i novčani iznos od 10.000 dolara, navodi se u saopštenju.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nagrada reditelju „Tereta“

Izvor: Danas, 18.Okt.2018

Filmski centar Srbije saopštio je danas da je na Međunarodnom filmskom festivalu "Pritajeni tigar, skriveni zmaj" u kineskom gradu Pingjau, srpski reditelj Ognjen Glavonić osvojio nagradu "Roberto Roselini", koja se dodeljuje najboljem reditelju. Članak Nagrada reditelju „Tereta“ se pojavljuje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.