Rajko Grlić: Sve je stalo u jednu knjigu...

Izvor: B92, 02.Okt.2018, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rajko Grlić: Sve je stalo u jednu knjigu...

"Samo jednom se ljubi", "U raljama života", "Karaula", "Za sreću je potrebno troje", "Bravo maestro", "Čaruga", "Ustav republike Hrvatske" filmovi su po kojima ga prepoznajemo.

Čitav život se skrivao iza filmskih junaka i živeo njihove živote, a onda je odlučio da ispriča svoj. Skoro sve je stalo u jednu knjigu "Neispričane priče".

Poznati hrvatski i jugoslovenski reditelj ovih dana je u Beogradu "otvorio svoju bocu", iz koje su izašle beleške koje su nastajale >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 30 godina.

Devedesetih je prestao da pravi filmove, pa je zapisivao filmske priče koje bi želeo da radi a za koje je bio siguran da ih nikada neće raditi.

Beleške, intimno nazvane "100 najboljih filmova koje nikada neću snimiti", uopšte nije imao nameru da objavljuje. A onda su one dospele u ruke pisca Ante Tomića...

Pogledajte kako je izgledalo gostovanje Rajka Grlića u emisiji Jutro Prve televizije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.