Radiohead povećao prodaju ploča

Izvor: B92, 19.Okt.2011, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radiohead povećao prodaju ploča

Sastav Radiohead i pevačica Adele najviše su doprineli povećanju prodaje gramofonskih ploča u Britaniji tokom ove godine.

Zaljubljenici u muziku kupovali su ove godine izdanja na vinilu češće nego prethodnih godina, pa je tako već sada zabeleženo da je 2011. po prodaji ploča nadmašila prošlu godinu. Ako se prodaja nastavi ovim tempom, Official Chart Company predviđa da će ovo biti najuspešnija u poslednjih šest godina.

Iz ove kompanije saopštili su da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je najviše ploča od januara do sada prodao sastav „Radiohead". Njihov album „The King Of Limbs" prodat je u više od dvadeset hiljada primeraka ploča. Najtiražnija zvezda godine, pevačica Adele, prodala je oko dve hiljade ploča svog albuma „21".

Lista deset najprodavanijih albuma na vinilu tokom ove godine izgleda ovako:

1. Radiohead – „The Kings Of Limbs"

2. Adele – „21"

3. Beady Eye – „Different Gear, Still Speeding"

4. Arctic Monkeys – „Suck It And See"

5. PJ Harvey – „Let England Shake"

6. Bon Iver – „Bon Iver"

7. Alex Turner – „Submarine OST"

8. Kate Bush – „Director's Cut"

9. Elbow – „Build A Rocket Boys!"

10. Nirvana – „Nevermind"

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.