Novi trend na Zapadu: Povratak gramofonske ploče

Izvor: Blic, 19.Okt.2011, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi trend na Zapadu: Povratak gramofonske ploče

Poslednji trend u Americi je slušanje muzike preko gramofonskih ploča, a grupe "Radiohead" i "Arctic Monkeys", kao i pevačica Adel pomogli su da njihova prodaja bude veća nego ikad u poslednjih šest godina.

Najveću prodaju imaju ploče grupa "Radiohead" i "Arctic Monkeys" kao i pevačice Adel, a popularnost gramofonskih ploča vidi se u prodaji. Naime, za poslednjih šest godina prodato je više ploča nego ikada ranije.

Ove godine je prodato čak 240.000 primeraka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a cele prošle godine 234.000, pa ukoliko se ovakva prodaja nastavi, očekuje se da će do kraja godine premašiti cifru od 300.000 primeraka.

Pogledajte koji su albumi do sada u 2011. bili najprodavaniji:

1. Radiohead – "The King Of Limbs"

2. Adele – "21"

3. Beady Eye – "Different Gear, Still Speeding"

4. Arctic Monkeys – "Suck It And See"

5. PJ Harvey – "Let England Shake"

6. Bon Iver – "Bon Iver"

7. Alex Turner – "Submarine OST"

8. Kate Bush – "Director's Cut"

9. Elbow – "Build A Rocket Boys!"

10. Nirvana – "Nevermind"

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Radiohead povećao prodaju ploča

Izvor: B92, 19.Okt.2011

Sastav Radiohead i pevačica Adele najviše su doprineli povećanju prodaje gramofonskih ploča u Britaniji tokom ove godine...Zaljubljenici u muziku kupovali su ove godine izdanja na vinilu češće nego prethodnih godina, pa je tako već sada zabeleženo da je 2011. po prodaji ploča nadmašila prošlu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.