Putujuća izložba fotografija Žene na selu u Pančevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2010, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putujuća izložba fotografija "Žene na selu" u Pančevu

PANČEVO -

Putujuća izložba fotografija "Žene na selu" biće otvorena u ponedeljak, 23. avgusta u Narodnom muzeju Pančevo, najavila je danas direktor Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova Vesna Šijački.

Na svečanom otvaranju izložbe govoriće pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin i gradonačelnica grada Pančevo Vesna Martinović.

Nakon svečanog otvaranja izložbe biće organizovana i tribina na kojoj će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biti predstavljeni programi kojima se podstiče žensko preduzetništvo na selu.

"Izložbom fotografija "Žene na selu" prvi put se predstavljaju žene, koje su do sada uvek bile na marginama društvenih događaja u našoj zemlji, izložba nije samo prikaz njihovog svakodnevnog života, već kroz primere dobrih praksi ukazuje da kod žena na selu postoji spremnost da menjaju svoju ulogu u porodici, zajednici i društvu uopšte", istakla je u najavi Šijački.

Fotografije putujuće izložbe snimljene su u avgustu i septembru 2009. godine u devet vojvođanskih sela: Bački Monoštor, Kisač, Morović, Vajska, Bođani, Padina, Belo Blato, Bačko Petrovo selo i Banoštor. Autori fotografija su: Željko Škrbić, Predrag Uzelac, Rina Vukobratović, Boris Kočiš i Dubravka Lazić.

Putujuća izložba fotografija gostovala je u 2009. i 2010. godini u Novom Sadu, Rumi, Vajskoj, Sremskoj Mitrovici, Kikindi, Kisaču, Banoštoru i Gložanu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Putujuća izložba "Žene na selu" u Pančevu

Izvor: Glas javnosti, 21.Avg.2010, 08:12

BEOGRAD - Putujuća izložba fotografija "Žene na selu" biće otvorena u ponedeljak, 23. avgusta u Narodnom muzeju Pančevo, najavila je danas direktor Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova Vesna Šijački...Na svečanom otvaranju izložbe govoriće pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.