Putovanje kroz vreme i umetnost - u Narodnom muzeju

Izvor: N1 televizija, 22.Jun.2018, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putovanje kroz vreme i umetnost - u Narodnom muzeju

Narodni muzej će nakon 15 godina 28. juna konačno otvoriti svoja vrata za posetioce. O tome kako će izgledati otvaranje muzeja, ali i šta smo sve propustili ovih godina, u Danu uživo govorila je direktorka muzeja Bojana Borić Brešković.

Narodni muzej je bio otvoren i ranije, samo nije imao stalne postavke, ali je muzej sve to vreme organizovao posebne izložbe. Poslednje četiri godine, otkad su krenuli unutrašnji radovi, nije bilo prilike da se na taj način predstavimo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << publici, rekla je direktorka muzeja u Danu uživo.

Građevinski radovi su završeni, dodala je, a trenutno se postavlja izložba i ti radovi su, kako je rekla, u toku.

Vrlo je živo i dinamično u Narodnom muzeju, rekla je gošća N1.

"Stalna postavka se razlikuje od ranije, pre svega zbog vremenskog razmaka, mnogi ne mogu ni da se sete kako je izgledala nekadašnja postavka, ali je suština da je Narodni muzej zadržao hronološki pregled, a želeo je da takođe tematizuje određena pitanja", izjavila je Bojana Borić Brešković.

 Ona kaže i da Narodni muzej baštini vrlo veliki hronološki raspon dela, od praistorije do 20. veka, od arheoloških do umetničkih komponenata i dodaje da je sve to trebalo složiti na zanimljiv način

Publika će tu postavku moći da vidi od 28. juna.

Pogledajte gostovanje u Danu uživo:

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.