Promocija knjige Fragmenti o rukama i ostale mistifikacije

Izvor: B92, 13.Jun.2023, 14:46

Promocija knjige "Fragmenti o rukama i ostale mistifikacije"

Pozivamo Vas na predstavljanje knjige FRAGMENTI O RUKAMA I OSTALE MISTIFIKACIJE Dragana Boškovića, u četvrtak, 15. juna, u 11 časova, u knjižari „Geca Kon“ (Knez Mihailova 12, prvi sprat).

O knjizi će osim autora govoriti prof. dr Aleksandar Jerkov, upravnik Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“, i prof. dr Gojko Tešić, urednik izdanja.

Kolaž tekstova, ova knjiga za predmet svog pisanja ima sve. I to ono sve koje se eliptično kreće od teološkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do muzikološkog, od ontologije do nostalgije, od filologije do naratourbologije, od tišine diskursa do buke hardkora, od anatomske imaginacije do brzine, od Kodera, preko Rastka Petrovića, do Crnjanskog, ili od kontemplacija Tereze Avilske do meditacije o književnom kanonu. A imati za predmet pisanja sve, znači nemati ništa.

U konstantnom pokušaju i nikada do kraja izvedenom diskurzivnom iskoraku „s one strane“, Fragmenti o rukama i ostale mistifikacije okrenuti su tom udaljenom, spekulativnom i imaginarnom sve, ništa, iza, i obojeni dečijom začuđenošću diskursom, znakovima, teorijom, ljudima, svetom, Bogom. Okrenuti, dakle, onom sve, ništa, ali i onom, saglasno Crnjanskom, tamo, oni ostaju u sopstvenoj inkluzivnoj fascinaciji, igri, koju je pratila i prati nekada bol nemoći da se krene, nekada beznadežna klonulost posle lutanja, a nekada, kao što molitvu prati, grozničavost bespovratnog odlaska

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.