Izvor: Blic, 13.Sep.2009, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo scenarista i pisac Živorad Žika Lazić

Srpski scenarista i pisac Živorad Žika Lazić preminuo je u Beogradu u 76. godini, posle kraće i teške bolesti, saopštila je njegova porodica.

Lazić je rođen 1933. godine, a najpoznatiji je po scenarijima za popularne serije "Muzikanti", "Građani sela Luga", "Doktorka na selu" i noviji serijal "Seljaci".

Autor je scenarija za nekoliko igranih filmova, a komadi po njegovim istorijskim romanima igrani su na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

U srpskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << književnosti pojavio se knjigom pripovedaka "Putem pored reke", a tokom duge plodne književne karijere objavio je 20-tak romana i zbirki pripovedaka. Priče su mu prevođene na engleski, nemački, ruski, danski, bugarski i druge jezike.

Radio je kao novinar u Intervjuu, Ilustrovanoj politici, a honorarno je pisao za Politiku i Večernje novosti. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada.

Datum sahrane Živorada Žike Laziće biće naknadno objavljen.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.