Preminuo pisac Bernard Pomerans, autor komada “Čovek slon”

Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2017, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo pisac Bernard Pomerans, autor komada “Čovek slon”

Dramski pisac Bernard Pomerans, najpoznatiji po nagrađivanom komadu "Čovek slon", umro je u 77. godini.

Njegov dugogodišnji agent Alan Brodi rekao je danas da je Pomerans umro u subotu od komplikacija usled raka, u svom domu u Galisteu u Novom Meksiku, u SAD.

Komad "Čovek slon" (The Elephant Man) zasnovan je na istinitoj priči i imao je više verzija od prvog prikazivanja 1979. u Njujorku. Drama govori o životu Džozefa Merika čoveka rođenog sa deformisanim telom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << koji postaje slavan u Londonu viktorijanskog doba.

Na Brodveju, različiti izvođači kao što su Dejvid Bouvi i Mark Hamli igrali su tu ulogu posle savršenog Filipa Anglima. Džon Hart igrao je glavnu ulogu u filmskoj adaptaciji dela koje je režirao Dejvd Linč 1980.

Pomerans je rođen i odrastao u Njujorku, a školovao se na Univerzitetu u Čikagu. Zajedno sa Rolandom Risom i Dejvidom Okinom osnovao je teatarsku kompaniju Foko Novo 1972, nazvanu po njegovom istoimenom komadu.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umro pisac Bernard Pomerans, autor komada Čovek slon

Izvor: Beta, 29.Avg.2017

Dramski pisac Bernard Pomerans (Pomerance), najpoznatiji po nagradjivanom komadu "Čovek slon", umro je u 77. godini.Njegov dugogodišnji agent Alan Brodi rekao je danas da je Pomerans umro u subotu od komplikacija od raka u svom domu u Galisteu u Novom Meksiku, u SAD.Komad "Čovek slon" (The Elephant...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.