Preminuo legendarni američki strip autor Sten Li

Izvor: B92, 12.Nov.2018, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo legendarni američki strip autor Sten Li

Sten Li, američki scenarista koji je za izdavača stripova "Marvel komiks" kreirao kultne crtane likove kao što su Spajdermen, Iksmen i Halk, preminuo je danas u 96. godini, prenose američki mediji.

Legendarni strip autor umro je jutros u bolnici u Los Anđelesu, prenose TMZ i Holivud reporter.

Kao glavni pisac za "Marvel komiks" i kasnije kao njihov izdavač, Li je smatran tvorcem savremenog stripa.

On je oživeo tu industriju šezdesetih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godina nudeći kostime i akciju koju su želeli da vide mlađi ljudi istovremeno insistirajući na komplikovanijim radnjama, odraslom dijalogu, satiri, naučnoj fantastici i čak filozofiji.

Doprineo je uvođenju nove ere u pričanju priča a njegove kreacije izvršile su ogroman uticaj na filmsku industriju.

Milioni su pozitivno reagovali na njegov neobičan miks realistične fantazije i mnogi od njegovih karaktera uključujući Spajdermena, Halka i Iksmena postali su zvezde holivudskih filmova.

Li je smatrao strip za oblik umetnost i bio je vrlo produktivan, po nekim računicama on je smišljao novu svesku stripova svaki dan, 10 godina.

"Napisao sam ih toliko da ni ne znam koliko. Napisao sam ili stotine ili hiljade", rekao je on za AP, 2006. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umro Stan Lee, legenda američkih stripova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Nov.2018

Stan Lee (Sten Li), američki scenarista koji je za izdavača stripova Marvel Comics kreirao kultne figure kao što su Spiderman, X-Men ili Hulk umro je danas u 96. godini, prenose američki mediji. Legendarni strip autor umro je jutros u bolnici u Los Angelesu, prenosi portal TMZ i Hollywood Reporter....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Umro Sten Li, tvrac Spajdermena, Iksmena, Hulka

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Nov.2018

Sten Li, američki scenarista koji je za izdavača stripova "Marvel Komiks" kreirao kultne figure kao što su Spajdermen, Iksmen ili Halk umro je danas u 96. godini, prenose američki mediji...Legendarni strip autor umro je jutros u bolnici u Los Anđelesu, prenosi sajt TMZ i Holivud riporter (Hollywood...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.