Odlazak oca superheroja: Preminuo legendarni američki strip autor Sten Li

Izvor: BKTV News, 13.Nov.2018, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlazak oca superheroja: Preminuo legendarni američki strip autor Sten Li

Legendarni strip autor Sten Li, tvorac kultnih crtanih likova kao što su Spajdermen, Iksmen i Halk, preminuo je u nedelju u 96. godini.

Bivši predsednik izdavačke kuće Marvel komiks, koji je slovio za tvorca savremenog stripa, preminuo je u bolnici u bolnici u Los Anđelesu, prenose TMZ i Holivud reporter.

Stan Lee has left a legacy that will never be forgotten. That in and off itself is more than any man could ever ask for. My respects to this man, legend, and hero. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << May he rest in peace. pic.twitter.com/fPQ2ZpvbPq

Sten Li je patio od nekoliko zdravstvenih tegoba u proteklom periodu, a ove godine istovremeno se borio s upalom pluća i problemima sa vidom, napominje TMZ.

i didn’t have many friends in high school until junior year... the year when avengers came out and it was all i was ever associated with. the marvel universe helped me out of my shell, helped me become who i am today. that’s all thanks to stan lee. pic.twitter.com/YFlWEAJb8S

On je oživeo tu industriju šezdesetih godina nudeći kostime i akciju koju su želeli da vide mlađi ljudi istovremeno insistirajući na komplikovanijim radnjama, odraslom dijalogu, satiri, naučnoj fantastici i čak filozofiji.

Doprineo je uvođenju nove ere u pričanju priča a njegove kreacije izvršile su ogroman uticaj na filmsku industriju.

On je 1961. godine osnovao Marvel sa Džekom Kirbijem, a njihov prvenac bila je legendarna "Fantastična četvorka". Nakon toga, kreirao je i brojne druge junake uz koje su odrastale, a i dalje odrastaju generacije, poput Spajdermena, Crnog pantera, Hulka, Iks-Mena i Osvetnika. Takođe, pojavljivao se u svim Marvelovim filmovima.

Rip to the man that makes most of our childhood full of Marvel ❤ ?

-Stan Lee ?#RIPStanLee pic.twitter.com/neBmHnPOdc

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.