Preminuo holivudski producent poznat po filmovima Kum i Kineska četvrt

Izvor: B92, 29.Okt.2019, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo holivudski producent poznat po filmovima "Kum" i "Kineska četvrt"

Robert Evans, veliki holivudski producent sedamdesetih godina, producent legendarnih filmova "Kum", "Kineska četvrt" i "Ljubavna priča",preminuo je u 89. godini.

Evans je postao poznat pošto je spasao studio Paramaunt (Paramount) produkcijom niza uspešnih filmova. Producent je imao 36 godina kada je preuzeo vođstvo Paramaunta 1966. godine.

Paramaunt je producirao velike filmove kao što su "Rozmarina beba" Romana Polanskog i "Kum" Frensisa Forda Kopole. Evans je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio nominovan za prestižnog Oskara 1974. godine kao producent ostvarenja "Kineska četvrt" Romana Polanskog.

Evans je karijeru započeo kao glumac, a igrao je ulogu jahača bikova u filmu iz 1957. godine "The Sun Also Rises". Među ostalim velikim filmskim ostvarenjima na kojima je radio ističu se i "Urban Cowboy" i zloglasni flop "Popeye" iz 1980. godine.

"Producent je najvažniji čovek koji radi na filmu. On na filmu radi četiri ili pet godina, a na kraju dobije najmanje zasluga", rekao je on jednom prilikom o svom životnom pozivu.

Od čuvenog producenta se zajediničkom fotografijom na Instagramu oprostila i naša glumica Maja Mandžuka, koja je ostvarila uspešnu karijeru producentkinje u Americi.

"Nedostajaćeš mi, Bob", napisala je glumica ispod fotografije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Preminuo producent poznat po filmovima "Kum" i "Kineska četvrt"

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Okt.2019

Robert Evans, veliki holivudski producent sedamdesetih godina, producent legendarnih filmova "Kum", "Kineska četvrt" i "Ljubavna priča",preminuo je u 89. godini.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.