Izvor: B92, 18.Maj.2020, 14:27

Preminuo glumac koji je "ućutkao" Tonija Montanu: Podlegao bolesti koja se još istražuje

Glumac Džino Silva preminuo je u 72. godini života.

Silva je najpoznatiji po ulozi u filmu "Lice sa ožiljkom", gde je igrao lik Lobanje koji je "zauvek ućutkao" Tonija Montanu, legendarnog lika kog je tumačio Al Paćino. Mnogi smatraju da je baš ta scena u kojoj Toni Montano gine jedna od najboljih ikada snimljenih.

Kako navodi Holivud reporter, Silva je preminuo od komplikacija povezanih sa demencijom.

Glumio je na Brodveju, u filmovima i serijama. Neke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od poznatijih uloga ostvario je u serijama "Poroci Majamija" i "Zvezdane staze". Glumio je i u filmovima "Malholand drajv", "Amistad" i "Park iz doba jure: Izgubljeni svet".

Njegova porodica zamolila je da se potencijalne donacije ne uplaćuju njima, nego organizaciji za istraživanje frontotemporalne demencije, od koje je Džino SIlva bolovao.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.