Prekršajni postupci protiv štampe povodom Dana žalosti

Izvor: SEEcult.org, 14.Feb.2015, 02:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekršajni postupci protiv štampe povodom Dana žalosti

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije pokrenulo je prekršajne postupke protiv odgovornih lica u osam dnevnih listova zbog kršenja Zakona o obeležavanju Dana žalosti na teritoriji Srbije.

Prekršajni postupci pokrenuti su protiv odgovornih u dnevnim listovima “Politika”, “Naše novine”, “Alo”, “Kurir”, “Informer”, “Danas”, “Večernje novosti” i “Blic”, saopštilo je Ministarstvo.

Ti dnevni listovi prekršili su 12. februara zakonske odredbe >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << o Danu žalosti, koji je proglašen tog dana zbog pogibije šestorice radnika u Sibiru.

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije saopštilo je prethodno da njegove stručne službe rade na detalјnim analizama naslovnih stranica dnevnih listova, na osnovu čega će biti preduzete odgovarajuće mere.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.