Predstavljanje romana Zavodnik na Grossmann festivalu

Izvor: Art-anima.com, 14.Jul.2014, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljanje romana ''Zavodnik'' na Grossmann festivalu

Novi roman pisca, publiciste i kritičara Dejana Ognjanovića "Zavodnik" biće predstavljen u sredu 16. jula (18 časova) u okviru desetog izdanja Grossmann festivala filma i vina u Ljutomeru (Slovenija).

Ognjanovićev roman govori o profesoru iz Niša koji biva angažovan da u jednom zabačenom selu na jugoistoku Srbije podučava dvoje siročića o kojima brine naizgled samo njihova baka. Ubrzo po susretu sa decom, profesor će postati svestan prisustva nečega što se racionalnim modelima >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << razmišljanja ne može objasniti.

Prema autorovim rečima, roman se zasniva na umetnički obrađenim motivima etno-fantastike i horora koje je na filmu naš slavni režiser Đorđe Kadijević superiorno obradio u "Leptirici".

Ovo je prva promocija novog Ognjanovićevog romana van granica Srbije, a u doglednoj budućnosti biće priređeno nekoliko predstavljanja širom regiona. Prvo u nizu je zakazano za 23. jul u Banjaluci.

Nastavak na Art-anima.com...






Povezane vesti

Deseti „Grossmann festival fantastičnog filma i vina" od 15. do 19. jula

Izvor: Studio B, 14.Jul.2014

Jubilarni deseti „Grossmann festival fantastičnog filma i vina", koji je prošle godine uvršten u pet najboljih sci-fi/horor festivala na svetu, biće održan u Ljutomeru u Slovenija. ..Festival će obeležiti i 150 godina od rođenja dr. Karola Grossmanna, začetnika slovenačkog filma, čije ime...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.