Deseti „Grossmann festival fantastičnog filma i vina od 15. do 19. jula

Izvor: Studio B, 14.Jul.2014, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deseti „Grossmann festival fantastičnog filma i vina" od 15. do 19. jula

Jubilarni deseti „Grossmann festival fantastičnog filma i vina", koji je prošle godine uvršten u pet najboljih sci-fi/horor festivala na svetu, biće održan u Ljutomeru u Slovenija.

Festival će obeležiti i 150 godina od rođenja dr. Karola Grossmanna, začetnika slovenačkog filma, čije ime nosi.

Grossmann 2014. tokom 5 dana prikazaće širok izbor aktuelne produkcije horor i fantastičnih filmova, kao i starije žanrovske klasike, a posetiocima pored bogatog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << filmskog programa nudi i brojne prateće sadržaje: razgovore sa gostima, degustacije vrhunskih vina, prezentacije knjiga, umetničke izložbe, koncerte, glumačke i filmske radionice, radionice specijalnih efekata i filmske maske, „Subkulturnu pijacu" i druge zanimljive aktivnosti.

Pored glavne nagrade „Hudi maček", koja se dodeljuje naboljem celovečernjem filmu a prijavljeni kratki filmovi se takmiče i za nagradu „Melies d'Argent", koju dodeljuje Evropska federacija festivala fantastičnog filma.

Ovogodišnji dobitnik nagrade za životno delo i počasni gost festivala je poznati srpski reditelj i scenarista Đorđe Kadijević, a biće priređena i retrospektiva njegovih filmova.

U okviru filmskog programa biće prikazano 28 celovečernjih i 33 kratka filma, iz 23 države. Rezime programa festivala publika će moći da pogleda u nastavku sezone u Domu Omladine Beograda.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đorđu Kadijeviću nagrada za životno delo

Izvor: Danas, 14.Jul.2014

Jubilarni deseti „Grossmann festival fantastičnog filma i vina“, koji je prošle godine uvršten u pet najboljih sci-fi/horor festivala na svetu po izboru američkog MovieMaker Magazina, počinje danas i traje do 19. jula u Ljutomeru, Slovenija. Festival će otvoriti film „Napori pri ohranitvi...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.