Predloženo smanjenje iznosa za priznanja

Izvor: Beta, 28.Nov.2014, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predloženo smanjenje iznosa za priznanja

BEOGRAD, 28. novembra 2014. (Beta) - Ministarstvo kulture i informisanja predložilo je da se novčani iznos priznanja za vrhunski doprinos kulturi smanji 10 odsto, u skladu sa merama štednje.

U saopštenju navodi se da je Ministarstvo 12. novembra pokrenulo proceduru za izmenu Uredbe o bližim uslovima i načinu dodele priznanja za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi, odnosno kulturi nacionalnih manjina.

Zakonskim rešenjem koje je Ministarstvo kulture uputilo na razmatranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << resornim ministarstvima predvidjeno je smanjenje novčanog iznosa priznanja u iznosu od 10 odsto.

"Osnovni razlog za donošenje Uredbe je njeno uskladjivanje sa politikom smanjenja budžetskog deficita, s obzirom na to da se sredstva za priznanja za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi obezbedjuju iz budžeta Republike Srbije", piše u saopštenju.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.