Požari u Kaliforniji uništili i plantaže marihuane

Izvor: N1 televizija, 18.Okt.2017, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požari u Kaliforniji uništili i plantaže marihuane

Požari koji su na severu savezne američke države Kalifornije opustošili veliki broj vinarija uništili su i više desetina plantaža marihuane u toj oblasti.

 Najmanje 31 plantaža marihuane je potpuno uništena, mnogim drugim je naneta određena šteta, a očekuje se da njihov broj poraste kada vlasti dozvole poljoprivrednicima da se vrate na imanja.

U vreme izbijanja požara uzgajivači marihuane su se pripremali da počnu važnu žetvu, pošto će u Kaliforniji >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << od januara biti dozvoljena prodaja marihuane u rekreativne svrhe.

Za razliku od vinarija, uzgajivači marihuane nemaju mogućnost osiguranja useva pošto je ta biljka i dalje na listi zabranjenih supstanci prema federalnom američkom zakonu.

Očekuje se da naneta šteta neće imati znatan uticaj na tržište marihuane u Kaliforniji jer hiljade uzgajivača nisu pretrpele štetu.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.