Poslednji udarac bioskopima u Srbiji

Izvor: B92, 28.Feb.2021, 13:39

"Poslednji udarac bioskopima u Srbiji"

Odlukom Kriznog štaba bioskopi nisu izuzeti od skraćenja radnog vremena poslednjeg vikenda u februaru, dok su iz ovih mere izuzeta samo pozorišta.

Aleksandra Garić, direktorka marketinga bioskopa Cineplexx. navodi da je time zadat poslednji udarac na poslovanje bioskopa u Srbiji.

"Ostaje nejasno zašto su bioskopa svrstani u grupu objekata kojima je skraćeno radno vreme, jer ne postoji nikakva razlika između uslova u kojima se odvija projekcija filma u 13 ili 21 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čas, osim što skraćenje značajno utiče na već mizerne prihode", navela je Garić u saopštenju.

Iz Kombank Dvorane saopštili su da ovim merama poslednja projekcija treba da počne najkasnije do 12h, što ponovo otvara pitanje opstanka bioskopa, ali i nelogičnost rada bioskopa svega nekoliko sati. Zbog toga je doneta odluka da bioskopi iz MCF grupacije: Kombank Dvorana i Cine grand danas obustavljaju rad.

"Paradoksalno je i to da su od nove mere izuzeta samo pozorišta, a još besmislenija odluka da ugostiteljski delovi hotela imaju dozvolu da poslužuju goste do 22 sata", navodi se u saopštenju MCF grupacije, dok apeluju na nadležne za razumevanje, odgovornost i logiku u donošenju odluka u ovoj industriji.

Garić je napomenula da gotovo šest meseci bioskopi nisu radili, a kada su dobili dozvolu za rad, strogo su se poštovale sve donete mere od strane Kriznog štaba.

"Odgovornim poslovanjem i sprovođenjem svih propisanih mera u cilju suzbijanja virusa kovid 19, bioskopi su dokazali da su jedno od najbezbednijih mesta", poručuje Garić, koja smatra da je primetan nedostatak sluha prema industriji koja je najviše pogođena pandemijom i koja je dovedena na rub egzistencije.

IZ MCF grupacije takođe se pitaju kako će bioskopi preživeti u trenucima "kada se bore za opstanak i za svako radno mesto, iscrpljenih resursa zbog dugotrajnog zatvaranja, skraćenog radnog vremena i smanjenog kapaciteta u salama".

"Ukoliko se nastavi trend donošenja nelogičnih odluka i mera, bioskopi neće još dugo opstati", navela je Garić u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.