Izvor: Beta, 15.Nov.2010, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednji covek na zemlji u Bitef teatru

BEOGRAD, 15. novembra 2010. (Beta) - Predstava "Poslednji čovek na zemlji" u režiji Nikole Zavišića, premijerno će biti izvedena u utorak u Bitef teatru u Beogradu, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Dramaturg na predstavi je Maja Pelević, muziku su radili Sonja Lončar i Nemanja Aćimović, koreograf je Dunja Jocić, scenograf Filip Jevtić, a igraju Anastasija Mandić, Maša Dakić, Nevena Jovanović, Nikola Vujović i Nikola Tomašević.

Reditelj Nikola Zavišić je rekao da je predstava inspirisana epizodama naučno fantastične serije "Zona sumraka" Roda Serlinga, kao i delima "Rabbits", "Lost Highway", "Mullholand drive". "Inland Empire" i "Twin Peaks" Dejvida Linča, kao i da se na nekim mestima, namerno i nedvosmisleno citiraju ta dela.

"Počeli smo od ,Zone Sumraka', zašli iza granice snova do koje nas je doveo Dejvid Linč, tamo se sreli sa Kafkom i Jungom, malo se družili sa njima, pa nastavili dalje sami, svako za sebe, ali zajedno", rekao je on.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslednji covek na zemlji u Bitef teatru

Izvor: NaDlanu.com, 15.Nov.2010

BEOGRAD, 15. novembra 2010. (Beta) - Predstava "Poslednji čovek na zemlji" u režiji Nikole Zavišića, premijerno će biti izvedena u utorak u Bitef teatru u Beogradu, najavljeno je na konferenciji za novinare. Dramaturg na predstavi je Maja Pelević, muziku su radili Sonja Lončar i Nemanja Aćimović,...

Nastavak na NaDlanu.com...

"Poslednji čovek na Zemlji" u Bitef teatru

Izvor: Mondo, 15.Nov.2010

Predstava "Poslednji čovek na Zemlji" u režiji Nikole Zavišića, premijerno će biti izvedena u utorak u Bitef teatru.

Nastavak na Mondo...

"Poslednji čovek na zemlji" u Bitefu

Izvor: Politika, 15.Nov.2010

 Crna komedija „Poslednji čovek na zemlji” u režiji Nikole Zavišića inspirisana popularnom televizijskom serijom „Zona sumraka” Roda Serlinga, kao i delima Dejvida Linča, Karla Gustava Junga, Gaja Vajcmana i Roni Haver biće premijerno izvedena u utorak u 20 časova na sceni Bitef teatra...

Nastavak na Politika...

Premijera "Poslednji čovek na zemlji" u Bitef teatru

Izvor: Blic, 16.Nov.2010, 12:55

U Bitef teatru večeras će premijerno biti izvedena predstava "Poslednji čovek na zemlji" u režiji Nikole Zavišića...Predstava je najavljena kao crna komedija, a izvode je Anastasia Mandić, Maša Dakić, Nevena Jovanović, Nikola Vujović i Nikola Tomašević...Autor je bio inspirisan televizijskom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.