Posetite Hand Made festival na Dorćolu i naučite ove divne veštine za dž!

Izvor: BKTV News, 22.Jun.2017, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posetite Hand Made festival na Dorćolu i naučite ove divne veštine "za dž"!

Pre letnje pauze i vreline, u nedelju, 25. juna, od 12 do 20h u prostoru Dorćol Platz-a biće organizovan peti po redu Hand Made festival. Ovo je prilika da posetioci kupe nešto autentično sebi ili nekoj dragoj osobi i da vide kako se razvijaju handmade trendovi u Beogradu koje proslavljamo zbog njihove jedinstvenosti i različitosti u moru tržnih centara i firmirane robe.

Kao i do sada, podsetićemo ljude koliko toga mogu da naprave sopstvenim rukama! Ovog puta posetioci mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da se oprobaju u izradi nakita, oživljavanju stare garderobe oslikavanjem, kao i slikanju na staklu, a roditelji mogu da dovedu svoje najmlađe da prave kućice iz mašte sa Credo Casa Toys tablicama. Obavezno je prijavljivanje na adresu handmadedorcolplatz@gmail.com. Sve radionice su besplatne.

Raspored radionica:

Naučite da na lak i jednostavan način osvežite stare predmete koji su trebali da završe u smeću - na taj način nećete opteretiti kućni budžet, ali ćete dobiti gomilu novih, divnih predmeta koje pritom niko drugi nema.

Na nasoj radionici imacete sav potreban materija. Mozete da odaberete kutiju koju zelite da ukrasite, kao i sa čime zelite sa salvete, sliičce, traičce i čipkice. Naravno Vi ako imate neki poseban materijal mozete da ponesete.

Na Credo Casa drvenim kućicama deca mogu kredama da iscrtavaju i prave svoje kućice iz mašte. Napravljena od najfinijeg drveta, detetu nudi izvorni kontakt sa prirodom, a mogućnost da dete samo iscrta svoju kuću, daje mu samopouzdanje i želju da stvara.

Na radionici će se deca upoznati sa drevnom igrom, Tangram, tradicionalnom kineskom slagalicom koja se sastoji od sedam geometrijskih oblika. Mogućnosti slaganja su neograničene. Kreativnim i stvaralačkim mišljenjem i logičkim zaključivanjem razvijaće mentalne sposobnosti i radovati se svakom uspešno složenom obliku. Na radionici će se upoznati i sa Credo Casa dašcicama–kockicama uz pomoć kojih moći da prave svoje objekte iz mašte.

Radionice su namenjene deci, ali i svima koji žele da se oprobaju u maštovitom i kreativnom istraživanju. Broj polaznika do 15.

Postupak slikanja na staklu, kako se vrši slikanje na staklu akrilnim bojama, saveti i trikovi za slikanje na staklu i kako da svakom staklenom predmetu unesemo novi život.

 

Pravićemo nakit od cd-ova i bojićemo ga akrilnim bojama. Učesnici nose sa sobom ono što su napravili. Ono što zainteresovani mogu da očekuju je super kul unikatan komad nakita, kao i nova tehnika recikliranja materijala koju će moći kasnije i sami da primenjuju i prave razne aksesoare.

Oživljavamo stare  stvari. Ručno oslikavamo i bojimo vaše omiljene stare komade i produžavamo njihov životni vek. Za učešće u radionici potrebno je da ponesete neki svoj odevni komad na kom ćemo zajedno raditi, najbolje bi bilo da to bude teksas ili stare majice, ali i ostali komadi dolaze u obzir i naravno maštu i kreativnost! Dodjite da stvaramo neke lude stvari!

Dorćol Platz je multifunkcionalni prostor u Beogradu, u Dobračinoj 59b. Nalazi se u prostoru restauiranog hangara starog preduzeća „Minel-transport“, zajedno sa dvorištem zahvata površinu oko 1600 kvm. Obnovljen je sa osnovnim ciljem da zadrži industrijsko nasleđe Donjeg Dorćola i udahne mu novi život otvorenom kapijom za kreativne ljude.

Kroz organizaciju izložbi, umetničkih radionica, pozorišnih predstava, koncerata, žurki domaćih i inostranih DJ-eva  i neformalnih druženja, Dorćol Platz nastoji da prezentuje, prati i utiče na tok inovativne kreativne produkcije, ali i da postavlja pitanja i daje odgovore na aktuelni diskurs u umetnosti i kulturi, društvu i javnom životu.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.