Poseban novčani fond namenjen stipendiranju mladih u oblasti klasične muzike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2019, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poseban novčani fond namenjen stipendiranju mladih u oblasti klasične muzike

Fond "Melanija Bugarinović i ćerka Mirjana Kalinović Kalin" i ove godine obezbedio je poseban novčani fond namenjen stipendiranju najboljih učenika i studenata u oblasti klasične muzike, koji mladim umetnicima, osim novčane pomoći, pruža i dalju podršku u radu.

Stipendistima fonda nagrade su pokazatelj da je njihov trud primećen i uvažen. Smatraju da su takmičenja važna, jer ih uvode u svet velikih umetničkih imena.

"Neko je prepoznao potencijal u nama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i nama je to bitno jer ćemo moći da usavršavamo našu tehniku, naše glasovne sposobnosti", kaže Jovana Kovačević, Srednјa muzička škola "Isidor Bajić".

"S obzirom na to da imamo mogućnost da nastupamo na ta dva koncerta koja su u okviru stipendije, otvaraju nam se mogućnosti i za druge koncerte. Samim tim, akademija počinje da zove pijaniste tim pevačima, pa imam mogućnost da sviram i na mnogim drugim koncertima", kaže Stefan Penkalović, Akademija umetnosti.

Među dvanaestoro stipendista su učenici srednjih škola i studenti, a podrška Fondacije podrazmeva i praćenje njihovog daljeg napretka.

"Ono što je najvažnije, ta misija fonda je da kroz te stipendije deci, doprinese razvoju vokalne umetnosti, što je bila i Melanijina želja. Sa druge strane , nakon niza godina tokom kojih fond postoji, činjenica je da je bilo stipendirano više od 100 stipendista. Fond nije samo davanje stipendije, on ima posebnu kulturnu misiju", ističe Siniša Bokan, Fondacija "Melanija Bugarinović i ćerka Mirjana Kalinović Kalin".

PRLIKOM osnivanja fonda, jedini uslov operske pevačice Melanije Bugarinović bio je da se sredstva usmere ka podršci mladima koji se bave klasičnom muzikom, kako bi im bilo lakše da u skladu sa talentom postignu uspeh, a mnogima je pomoć Fonda bila ključna u građenju karijere.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.