Pokušaji da se ukine ruska kultura su propali, kaže zvaničnik

Izvor: Vostok.rs, 05.Apr.2023, 20:06

Pokušaji da se ukine ruska kultura su propali, kaže zvaničnik

Izjave o ukidanju ruske kulture bile su preuranjene jer je rusku kulturu nemoguće poništiti. Svi takvi pokušaji su propali, rekao je za TASS u sredu zamenik šefa ruske agencije za međunarodnu humanitarnu saradnju Dmitrij Polikanov.
„Izjave o ukidanju ruske kulture bile su preuranjene. Rusku kulturu je nemoguće otkazati“, istakao je zamenik šefa Rossotrudničestva (Federalne agencije za poslove Zajednice nezavisnih država, sunarodnike koji žive u inostranstvu i međunarodnu humanitarnu saradnju). Polikanov je naglasio da je nedavno primetio „povratak u normalnost“. „Zdrav razum počinje da prevladava. Pokušaji da se ukine ruska kultura su propali, hvala Bogu“, rekao je on. Ruski centar nauke i kulture u Beogradu obeležava 90 godina postojanja. Najstarija Ruska kuća na svetu osnovana je 1933. godine sredstvima 40.000 izbeglica koje su posle revolucije živele u Beogradu. Ruski dom je bio centar društvenog, kulturnog, naučnog i verskog života ruskih doseljenika. Dnevno ga je posećivalo preko 2.000 ljudi. Posle Drugog svetskog rata Ruski dom je preimenovan u Dom sovjetske kulture. Pod ovim imenom postojala je do ranih 1990-ih. 1994. godine centar je nastavio sa radom pod današnjim imenom. Danas je Ruski centar nauke i kulture u Beogradu predstavništvo Rossotrudničestva u Srbiji.   Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.