Poginuo prvi Afroamerikanac koji je igrao Valžana

Izvor: B92, 30.Avg.2015, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginuo prvi Afroamerikanac koji je igrao Valžana

Kajl Žan-Baptist, prvi Afroamerikanac i najmlađa osoba koja je igrala Žana Valžana u "Jadnicima" na Brodveju, poginuo je prilikom pada sa požarnih stepenica, prenose svetski mediji.

Glumac je poginuo u petak uveče posle izvođenja predstave u Imperijal pozorištu. Policija smatra da je reč o nesrećnom slučaju.

Imao je 21 godinu.

Nakon što je 23. jula ušao u istoriju kao prvi crni Valžan, on je lokalnim medijima rekao da u početku o tome nije mislio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao o "stvaranju istorije".

"To je bio moj san od kada sam bio dečak. Ovaj neverovatan tim kreativaca pružio mi je priliku da igram ulogu o kojoj sam sanjao od kada sam ušao u pozorište i na tome sam zauvek zahvalan. Osećam ogromnu obavezu da opravdam njihovo poverenje i odam poštovanje ovom čuvenom materijalu", rekao je on tada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.