Počinju “Mićini i Verini dani”

Izvor: TvojPortal.com, 13.Jun.2011, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinju “Mićini i Verini dani”

13.06.2011  Izvor: www.bizlife.rs
Loznica - Tradicionalna dvodnevna manifestacija “Mićini i Verini dani”, posvećena stvaralaštvu reditelja, slikara i pesnika Miće Popovića i njegove supruge, slikarke Vere Božičković Popović, biće otvorena danas 13. juna (20h) u Loznici.


Na otvaranju u legatu Miće Popovića i Vere Božičković Popović biće predstavljena izložba slikara iz Sremske Mitrovice Dragana Martinovića. Narednog dana u istom prostoru, u 13h, biće održana promocija desetog broja časopisa za kulturnu istoriju Jadra“Prizor”.
Mića Popović, rođeni Lozničanin, proglašen je za prvog počasnog građanina Loznice 1989. godine, kada je u tom gradu otvorena stalna postavka njegovih slika. Tri godine kasnije toj galeriji pridružene su i slike njegove supruge Vere Božičković Popović.
Galerija je smeštena u renoviranoj kući nekadašnjeg trgovca Marjana Katića. Kuća Katića, izgrađena 1878. godine, jedna je od retkih sačuvanih zgrada u Loznici koja je zbog određenih arhitektonskih karakteristika, zaštićena kao spomenik kulture.
Manifestacija “Mićini i Verini dani” prvi put je održana 2001. godine i na njoj su prethodnih godina predstavljeni razni likovni, pozorišni i filmski programi. Organizator je u Loznici.
*izvor: www.beta.rs

kulturapocetakloznicaTradicionalna dvodnevna manifestacija“Mićini i Verini dani”

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.