Počinje 66. pozorišni Festival u Avinjonu

Izvor: NaDlanu.com, 07.Jul.2012, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje 66. pozorišni Festival u Avinjonu

Šezdesetšesti pozorišni Festival u Avinjonu, na jugu Francuske, otvara se u subotu u svečanoj atmosferi adaptacijom romana ruskog pisca Mihajla Bulgakova "Majstor i Margarita" u režiji Britanca Sajmona Makbernija.

Tokom festivala biće prikazano 36 predstava na raznim mestima u gradu, od kojih su dve trećine nove postavke.Reditelji, glumci i koreografi pozvani na festival već su počeli da se okupljaju svakodnevno u krugu Manastira Sen-Luj, sedištu Festivala gde svakog jutra predstavljaju svoj rad i odgovaraju na pitanja posetilaca.Grad je preplavljen reklamama za festival, svaka raspoloživa površina, zid, vrata, pregrada, metalna ograda prekrivena je hiljadama postera za predstave koje se održavaju van zvaničnog festivalskog programa, takozvana "of" scena, gde se predstavljaju nezavisne pozorišne kompanije.Zvanično otvaranje festivala održava se na veličanstvenom glavnom trgu ispred Papske palate. Otvaranju će prisustvovati nova francuska ministarka za kulturu i komunikacije Aureli Filipeti uz još oko 2.000 gledalaca.Beta

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.