Izvor: Beta, 21.Jan.2010, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plasido Domingo 12. aprila u Sava centru

BEOGRAD, 21. januara 2010. (Beta) - Sava centar će tokom sezone organizovati niz značajnih kulturnih dogadjaja, medju kojima su gostovanje tenora Plasida Dominga, koji će se u Beogradu predstaviti kao dirigent, balerine Svetlane Zaharove, orkestra "Kamerata Serbika" i džez gitariste Peta Metini.

Pomoćnik direktora Sava centra Vuk Žugić rekao je na konferenciji za novinare da će Plasido Domingo u Sava centru gostovati 12. aprila, kada će kao dirigent nastupiti sa mladim operskim talentima koji pohadjaju njegov Program za mlade talente i orkestrom "Kamerata Serbika".

Prema njegovim rečima, Plasido Domingo je jedan od najvećih tenora u istoriji operske umetnosti i uvaženi dirigent, a mnogi kritičari ga smatraju "kraljem opere" i najvećim operskim umetnikom današnjice.

U Sava centru će 20. marta nastupiti poznata balerina Svetlana Zaharova, koja će se predastaviti u baletskoj predstavi "Karmen svita" na muziku Žorža Bizea i u aranžmanu Rodiona Ščedrina.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Plasido Domingo 12. aprila u Sava centru

Izvor: NaDlanu.com, 21.Jan.2010

BEOGRAD, 21. januara 2010. (Beta) - Sava centar će tokom sezone organizovati niz značajnih kulturnih događaja, među kojima su gostovanje tenora Plasida Dominga, koji će se u Beogradu predstaviti kao dirigent, balerine Svetlane Zaharove, orkestra "Kamerata Serbika" i džez gitariste Peta Metini....

Nastavak na NaDlanu.com...

Domingo i Zaharova u Centru "Sava"

Izvor: RTS, 21.Jan.2010

U Centru "Sava" najavljeni su muzički događaji kojima će pokrovitelj biti Ministarstvo Kulture Srbije. Najavljeni su koncerti tenora Plasida Dominga, balerine Svetlane Zaharove, orkestra "Kamerata Serbika" i džez gitariste Peta Metininija...Centar "Sava" će tokom sezone organizovati niz značajnih...

Nastavak na RTS...

Plasido Domingo u Sava centru

Izvor: Radio 021, 21.Jan.2010

Sava centar će tokom sezone organizovati niz kulturnih događaja, među kojima su gostovanje tenora Plasida Dominga, koji će se u Beogradu predstaviti kao dirigent, balerine Svetlane Zaharove i džez gitariste Peta Metinija.

Nastavak na Radio 021...

Plasido Domingo u „Sava Centru“

Izvor: Blic, 22.Jan.2010, 01:15

Nastup Plasida Dominga jednog od najvećih tenora današnjice, koji će 12 aprila u Centru Sava dirigovati na­šim orkestrom Kamerata Serbika predstavljajući mlade operske zvezde iz celog sveta - samo je jedan od ukupno četiri vrhunska umetnička događaja koja je juče najavio ministar kulture Nebojša...

Nastavak na Blic...

Svetske zvezde u Beogradu

Izvor: Politika, 22.Jan.2010

Ministarstvo kulture RS u ovoj godini biće pokrovitelj četiri velika nastupa koji će biti održani u „Sava centu”: najpre koncerta naših mladih pijanista, pobednika međunarodnih pijanističkih takmičenja, zakazanog za 3. februar, potom nastupa poznate ruske balerine Svetlane Zaharove...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.