POVUČENA SA AUKCIJE: Oštećena Pikasova slika vredna 70 miliona dolara!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2018, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POVUČENA SA AUKCIJE: Oštećena Pikasova slika vredna 70 miliona dolara!

Velika šteta!

Pikasova slika vredna 70 miliona dolara povučena je sa aukcije koju je trebalo da održi aukcijska kuća Kristi, nakon što je primećeno da su radnici oštetili sliku tokom transporta.

Još se ne zna kolika je šteta naneta slici "Le Marin, or The Sailor", piše Ej-Bi-Si njuz.

Ono što je zanimljivo jeste da je pripadala bivšem kazino mogulu Stivu Vinu, koji je i ranije imao lošu sreću sa jednom Pikasovom slikom.

Vin je 2006. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godine svojim laktom probio Pikasovu "Le Reve", dok ju je pokazivao svojim prijateljima u Las Vegasu, piše Blumberg.

Ipak, ta nezgoda imala je srećan kraj, s obzirom na to da je vrednost slike bila procenjena na 139 miliona dolara, a da je posle restauracije prodata za 155 miliona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Radnici oštetili Pikasovu sliku vrijednu 70 miliona dolara

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Maj.2018, 09:38

Pikasova slika vrijedna 70 miliona dolara povučena je sa aukcije koju je trebalo da održi aukcijska kuća Kristi, nakon što je primijećeno da su radnici oštetili sliku tokom transporta...Još se ne zna kolika je šteta nanesena slici "Le Marin, or The Sailor", piše "ABC News"...Zanimljivo je to...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.