Ovog vikenda počinju šetnje kroz nasleđe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2019, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovog vikenda počinju "šetnje kroz nasleđe"

Prva šetnja je sutra, polazna tačka je Muzej savremene umetnosti, u 17 časova, da bi nakon toga, od 18 sati zainteresovani obišli Radnički dom. U nedelju je druga šetnja, obuhvata Spens i Filozofski fakultet. Poslednjeg vikenda u septembru, zakazane su preostale dve šetnje. 

Spens, Studio M, Filozofski fakultet, Sokolski dom, samo su neke od lokacija koje obuhvata tura "Šetnje kroz modernistički Novi Sad",koja je deo projekta "Šetnje kroz nasleđe" i u okviru "Kaleidoskopa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kulture". Prijave za šetnje su na linku.

Prva šetnja u Irigu

U okviru projekta "Šetnji kroz nasleđe" lokalne priče, legende i istorijske događaje otkriva i mesto Irig gde će biti organizovane šetnje "Povratak u budućnost". Prva od tri šetnje biće sutra u 11 sati, a obilazak kreće od Srpske čitaonice u Irigu. Krajnja tačka šetnje je kuća književnog kritičara i scenariste Borislava Mihajlovića Mihiza, koju će posetioci imati prilike da obiđu i čuju priče o njegovom životu.

Druga šetnja "Kinoplova" iz ugla filma otkriva nove priče o Novom Sadu

Kako je Novi Sad izgledao sredinom prošlog veka kroz oko kamere članova Kino kluba? Šta o Novom Sadu saznajemo iz filmskog nasleđa? Tim pitanjima bavi se druga šetnja u okviru projekta“Kinoplov“koja će biti realizovana26. septembra u 19.30 sati. Polazna tačka je kodMalog likovnog salona KCNS(Bulevar Mihajla Pupina 9), a krajnja knjižara „Bulevar Books“ gde će biti projekcija filma.

U okviru novog ciklusa šetnji "Arhitektura" koje zajedno organizuje „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ i Dom B-612, prva šetnja zakazana je za 28. septembar, od 11 sati kada je predviđen obilazak Železničke stanice.

"Kaleidoskop kulture" je programski luk iza kog stoji "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture" koji po drugi put, na više od 80 lokacija, od 24. avgusta do 30. septembra, kroz kulturu zajedništva pretvara Novi Sad u "grad scenu". Deo „Kaleidoskopa kulture“ su Festival uličnih svirača – Gradić fest, Piano city Novi Sad, Festival kamerne muzike i mnogi drugi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Šetnje kroz nasleđe" otkrivaju modernističke zgrade Novog Sada, Mihizovu kuću...

Izvor: Radio 021, 20.Sep.2019

Spens, Studio M, Filozofski fakultet, Sokolski dom, samo su neke od lokacija koje obuhvata tura "Šetnje kroz modernistički Novi Sad", koja je deo projekta "Šetnje kroz nasleđe", u okviru "Kaleidoskopa kulture"...Biće realizovane četiri šetnje, a kao i u maju i junu, kada je bio prvi ciklus tih...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.