Izvor: Beta, 18.Mar.2014, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren konkurs za otkup umetničkih dela

BEOGRAD, 18. marta 2014. (Beta) - Ministarstvo kulture i informisanja otvoriće do 1. aprila 2014. konkurs za otkup umetničkih dela, prvi put posle više od 10 godina, a ukupan budžet za tu namenu je 100 miliona dinara.

Kako se u saopštenju navodi, na konkursu će biti otkupljena umetnička dela nastala u proteklih pet godina, namenjena zbirkama ustanova kulture čiji su osnivači opštine, kao i za Srpske akademije nauka i umetnosti i Matice srpske.

Konkursom će biti omogućeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << finansiranje novih umetničkih dela za potrebe javnih ustanova i u širem javnom prostoru, poput murala, mozaika, grafita i drugih umetničkih dela.

Konkurs će biti otvoren 45 dana, a cilj otkupa je osavremenjivanje umetničkih zbirki, jačanje kapaciteta instutucija kulture, kao i pružanje podrške savremenim umetnicima, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ponovo otkup umetničkih dela

Izvor: SEEcult.org, 18.Mar.2014

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije raspisaće do 1. aprila, prvi put posle više od deset godina, konkurs za otkup umetničkih dela. Ukupan budžet predviđen je u iznosu od sto miliona dinara (oko 860.000 evra), saopštilo je 18. marta Ministarstvo kulture.

Nastavak na SEEcult.org...

Sto miliona namenjeno otkupu umetničkih dela

Izvor: Radio 021, 18.Mar.2014

Ministarstvo kulture otvoriće 1. aprila konkurs za otkup umetničkih dela, prvi put posle više od 10 godina, a ukupan budžet za tu namenu je 100 miliona dinara.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.