Oster odbio da poseti Tursku, Erdogan mu poručio: Kao da nekome trebaš!

Izvor: Blic, 01.Feb.2012, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oster odbio da poseti Tursku, Erdogan mu poručio: Kao da nekome trebaš!

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan oštro je odgovorio američkom piscu Polu Osteru na njegovu opasku da ne želi da poseti Tursku jer se u toj zemlji proganjaju novinari i pisci.

Poznat po tome da nema dlake na jeziku, Erdogan je danas poručio autoru "Levijatana": "Kao da nekom trebaš ovde! Koga briga hoćeš li doći ili ne? Da li bi time Turska izgubila od svoje veličine?".

Oster je u ponedeljak u intervjuu za turski list "Hurijet" rekao da ne namerava da poseti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Tursku ili Kinu u znak protesta zbog načina na koji se novinari tretiraju u tim zemljama.

Turske vlasti su zatvorile nekoliko desetina novinara pod optužbom da su kovali zaveru protiv vlade ili da su bili u dosluhu sa kurdskim pobunjenicima.

Erdoganova vlada odbacuje optužbe da su novinari sudski proganjani zbog svog pisanja.

Povezane vesti: Bajden posetio operisanog Erdogana Završen 56. sajam knjiga Policija sprečila incident pripadnika islamskih zajednica Erdogan: Tursko-srpski odnosi na visokom nivou Tadić, Erdogan: Počela nova era u saradnji

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.